Nytt medlem: LinjePartner
Daglig leder Stig Myhr og prosjektleder Geir Dahl utenfor kontorene på Moafjæra i Levanger. Foto: INF (Bilder fra felt er levert av LinjePartner)

Nytt medlem: LinjePartner

24. mai 2023 | Tekst : Kjersti Fikse
Energientreprenøren har tiårsjubileum i år. Uten at de mister bakkekontakten av den grunn.
På spørsmål om jubileet skal feires, bekrefter daglig leder Stig Myhr at «noe må det vel bli».

- Vi får se. Vi liker å holde oss på jorda vi, humrer han og mener det trolig blir en markering i forbindelse med årets julebord.


Med blikket bak i tid, mot oppstarten i 2013, kan Myhr fortelle at det var han og to kompanjonger som startet LinjePartner. Den første tiden opererte han fra hjemmekontor på Skogn. Etter å ha jobba i forskjellige energibedrifter, hadde han tilgang på kompetanse og fikk med seg kolleger på laget. Et par måneder etter oppstarten kunne de leie kontorer fra NAF på Moan, og de siste årene har de leid kontorer i andre etasje i Moafjæra 10.

- Her trives vi veldig godt. Hovedsetet vårt er på Steinkjer, der har vi lagerområde og verksted, men selskapet er registrert her på Levanger, hvor alt startet, forteller han.

Jevn vekst
- Hvordan har veksten vært i disse ti årene?

- Pent og pyntelig. Vi lå på rundt 40 millioner i omsetning det første året, nå ligger vi på 140 millioner i året. Målsetningen var «forsiktig vekst», så det må vi vel si at er bra. Vi kunne vokst mer, men vi ønsker å finne de riktige menneskene, og det er ikke nødvendigvis så enkelt i vår sektor. Vi har vokst med en til to ansatte årlig siden starten, sier han.

I dag har selskapet tre ansatte som sitter på Levanger og tre på Steinkjer. Resten av styrken er bosatt i Midt-Norge, jobber turnus i felt og reiser landet rundt og bygger høyspentanlegg for alle netteiere i hele Norge. Totalt har bedriften 32 ansatte.


- Vi ser at det er vanskelig å finne folk utenfra, og da må vi forme dem sjøl. Så vi ansetter to lærlinger hvert år, så vi har hele tiden fire til seks lærlinger i selskapet. Målet er å beholde minst en av dem, og det har vi stort sett klart.

Få konkurrenter
For LinjePartner kommer de fleste og største oppdragene fra det offentlige, selv om også noe er privat. Samtlige oppdrag fås gjennom anbudskonkurranser, og på landsbasis er det 7-8 konkurrenter om jobbene.

- Her i området konkurrerer vi mot Linka på Inderøy, Brødrene Hals i Li og Kraftmontasjen i Trondheim. Det er ikke mange aktører, heller ikke nasjonalt.

Etter bekymringsfulle år under pandemien, hvor bedriften så seg nødt til å tenke utenfor boksen og leie ut arbeidere for å unngå permisjoner, har vinden snudd for alvor i 2023.

Leter etter folk
- Markedet har eksplodert, nå er det full fart. Det var vært snakka lenge om at vi har for lite strøm i Norge, og elektrifiseringen av samfunnet er noe som nettselskapene ikke har tatt innover seg før nå, fastslår Myhr. Han forteller at de har hatt like mange forespørsler på de tre første månedene i år som i hele fjor.

- Er dere rusta for den typen økning?

- Ja, vi har jo begynt å forberede oss. Vi har fått to nye prosjektledere nå, som kom fra Tensio, og så leter vi etter flere montører. Men vi må jo lande noen av kontraktene før vi ansetter, ler han.

- Vi regner på mye for tida, både mindre og en del store oppdrag. Det blir spennende å se i ukene fremover.

Det er i det offentlige at de største oppdragene ligger. For øyeblikket er det største aktive oppdraget i Ryfylke, for Elnett. Verdien på oppdraget ligger på mellom 150 og 160 millioner kroner, og skal være ferdig i august i år etter 1,5 års jobb.

Bærekraftmål
Myhr beskriver en bedrift med høy trivsel og lavt sykefravær.

Deler av lokalene på Steinkjer, som de kjøpte av Mesta i 2005, brukes i samarbeid med arbeidsinkluderingsbedriften Vidu.

- Vi har inngått et samarbeid med Vidu, så folk kan strippe kabler. De tar av isolasjon og leverer kobber til gjenvinning og slikt. Vi tilbyr oppgavene og lokalene har de gratis. I tillegg kjøpte vi ei maskin som de kan bruke gratis til jobben. Det handler mye om at vi skal ha noen bærekraftmål å jobbe konkret opp mot. På denne måten oppfyller vi mål om gjenbruk og dette med utenforskap i arbeidslivet, sier Myhr.

- Det er like rundt hjørnet at alle blir stilt til ansvar for konkrete bærekraft, så det er ingenting å vente med, fastslår han.