- Julekvelden kom tidlig i år
Flagget heises på verftet på Ørin. Foto: Aker Solutions

- Julekvelden kom tidlig i år

16. desember 2022 | Tekst : Kjersti Fikse
Aker Solutions noterer seg kontrakter verdt 50 milliarder kroner i ordreinngang i fjerde kvartal 2022.
 

Klokka 07:00 fredag 16. desember kunne hjørnesteinsbedriften kunngjøre nyheten om at kontrakter som er forventet å skape rundt 50 000 årsverk er underskrevet.

– Denne rekordstore ordreinngangen vil sikre høyt aktivitetsnivå og forutsigbarhet for alle Aker Solutions lokasjoner i Norge og ved mange av våre internasjonale lokasjoner i flere år fremover, i tråd med myndighetenes midlertidige insentivprogram. Dette demonstrer at vi leverer på vår strategi og vekst-målsetning. Arbeidet med disse prosjektene gir oss muligheten til å også fortsette utviklingen innen fornybart, med investeringer i folk, digitalisering, verftsfasiliteter og prosjektgjennomføring, sier Kjetel Digre, konsernsjef i Aker Solutions i ei pressemelding fredag.

Største noensinne
Aker Solutions og alliansepartnere har fredag signert kontrakter for feltutviklingsprosjektene Yggdrasil (tidl. NOAKA), Valhall PWP-Fenris og Skarv satellitt. Dette er selskapets høyeste kvartalsvise ordreinngang noen gang, og arbeidsplasser er sikret i flere år fremover.

- Dette er en gledens dag for hele regionen. Vi er selvsagt fantastisk glade på vegne av Aker, samtidig er dette så uendelig mye større. Akers funksjon som samfunnsmotor er helt enorm, - går det dårlig på verftet, merkes det på næringslivet i hele Verdal og områdene rundt. Nå får vi en stabilitet i hjørnesteinsbedriften som vil gi ringvirkninger for hele samfunnet. Derfor feirer vi både på vegne av Aker som har sikret seg disse kontraktene, men også på vegne av hele Innherred, sier daglig leder i Innherred Næringsforening, Ingrid Dahl Furunes.Enorme ringvirkninger
De store kontraktene Aker Solutions har vunnet, sikrer en langsiktig optimisme og forutsigbarhet for mange lokalsamfunn i Norge. For Innherred representerer de kontraktene stabil og økende sysselsetting hos Aker Solutions og hos svært mange underleverandører. Plan og ressurssjef ved Franzefoss Minerals Håkon Mork er leder for fagråd Bygg- og Anlegg i Innherred Næringsforening, og er ikke i tvil om betydningen av dagens nyhet.

- Typisk skaper hver ansatt i industrien 1 til 3 arbeidsplasser i omkringliggende næringsliv. I dette perspektivet representerer dagens nyheter at 2000-3000 arbeidsplasser på Innherred går en tryggere fremtid i møte. Alle disse ansatte betaler skatt, bruker kommunale tjenester som barnehage, skole og helse. De bidrar til levende sentrum og bygder rundt omkring. De kontraktene Aker Solutions nå har vunnet, er et bevis på at den eventyrlige utviklingen som startet med et mislykket industrieventyr på Ørin for 50 år siden, nå har blitt til et industrimiljø med svært kompetente virksomheter som lykkes i knallhard internasjonal konkurranse, fastslår han.Aker Solutions er svært viktig for Innherred og Innherred er svært viktig for Aker Solutions. På vegne av fagrådet for Bygg- Anlegg og Industri i Innherred Næringsforening, vil jeg derfor gratulere Aker Solutions og resten av oss som bor på Innherred med denne flotte julegaven, avslutter Mork med et bredt smil.

Tidlig julegave til hele regionen
- I en høst med mye motgang kom dette som en tidlig julegave for hele kommunen, det er det ingen tvil om. I dag er det absolutt grunn til å hente fram de store orda og heise alle flagg til topps. Det de har fått til gjennom knallhard, iherdig og målretta jobbing på Aker Solutions er helt enormt og ringvirkningene for hele samfunnet vil merkes i mange år, sier Furunes.