1-årsfeiring mot alle odds
HR-leder Anita Steinkjer, flankert av ansatte ved Lafopa, benyttet anledningen til å takke sjefen sjøl, Espen Wengstad for at «du er du» under fredagens bursdagsmarkering. Foto: INF, Kjersti Fikse

1-årsfeiring mot alle odds

06. juni 2024 | Tekst : Kjersti Fikse
Det er all grunn til å juble sammen med Lafopa i dag. Ett år etter konkurs og oppstandelse, sikter bedriften mot nye horisonter.
 
- 53 ansatte kom på jobb hver dag, selv om de egentlig ikke hadde en bedrift å høre hjemme i. 53 ansatte la ut for materiell og kostnader av egen lomme, uten å vite at de ville få det tilbake. Vi har gått i strid og vi vant.

Det sa HR-leder Anita Steinkjer fra scenen da Lafopa feira ettårsdag utenfor sine egne lokaler fredag. Tiden hun henviser til, er ukene og månedene rundt en mislykket virksomhetsoverdragelse, konkurs og ny start.


Seieren
For det er en sier stålbedriften markerte fredag.

Med ansatte, gode samarbeidspartnere og støttespillere på gjestelista, diska Espen Wengstad og hans tropper opp til grillfest. Fantastisk mat tilberedt av Brød og Sirkus danna nydelige rammer i kombinasjon med strålende sol.På grillene, selvsagt smidd av og på Lafopa, lå blant annet kamskjell plukka fra lokal havbunn av Wengstad sjøl, kveite fiska omtrent i synsvidde fra teltene der det var dekket på, og et ellers bugnende bord med godsaker.

Blomster og gaver ble overrekt og dagen ble behørig markert. Lafopa benyttet også anledningen til å gi en gave til sine støttespillere gjennom året. Viktig å feire

- Det har vært et krevende år, med mange opp- og nedturer. Da er det ekstra viktig å feire merkedagene, sier Wengstad.

Og det var ikke fritt for rørende øyeblikk gjennom markeringen, når året skulle oppsummeres, Wengstad ble takket av ansatte for sitt lederskap og bedriften ble gratulert av både ordfører og en rekke aktører fra industriparken og regionen for øvrig.

Og feiringen, den skulle fortsette gjennom dagen.

- Vi må jo produsere samtidig med at vi feirer, så vi tar det i puljer. Men alle skal med, slår Wengstad fast.