Fulltreff etter romjulsdate
To fornøyde karer, Eivind Elnan og Pål Larsen Sveberg, kunne smile fra øre til øre etter at romjulstreffet ga full uttelling. Foto: Wagner

Fulltreff etter romjulsdate

13. mai 2024 | Tekst : Kjersti Fikse
Da Pål Larsen Sveberg var hjemme i Verdal i jula, tok han turen innom romulstreffet arrangert av INF, Verdal kommune og Levanger kommune. Det skulle vise seg å være to  meget vel anvendte timer.
 
- Jeg ble tipset om treffet av familie som visste at jeg ønsket meg jobb på Innherred, forteller Sveberg.

24-åringen er opprinnelig fra Vinne og har mye familie i Verdal. De siste fire åra har han bodd i Porsgrunn, hvor han har tatt ett års forkurs for ingeniørfag og en treårig bachelorgrad som elektroingeniør innen automatisering ved Universitet i Sørøst-Norge.

Ingen forventninger
- Jeg gikk til treffet uten forventninger på forhånd, i grunn. Jeg trodde egentlig ikke at det var andre bedrifter enn Aker som jobbet med automasjon her i området, sier han.

Treffet førte imidlertid til en positiv overraskelse for Sveberg. Det skulle nemlig vise seg at også Wagner Fire Safety AS hadde behov for hans kompetanse. Dermed ble det match.

Daglig leder ved INF, Ingrid Dahl Furunes, trekker frem variasjonen i arbeidsmarkedet som et viktig element ved romjulstreffet.

Mange yrker innenfor samme bransje
- Vi har et så utrolig spennende og mangfoldig arbeidsmarked her, som det er viktig å få vist frem så mye som mulig. Og samtidig med at vi må vise hvor mange forskjellige bransjer og bedrifter vi har her, er det viktig å vise hvor mange yrker som får plass i én bedrift, sier Furunes, og utdyper:

-  Det er én ting at tømrere og rørleggere vet hvilke entreprenørfirma og rørleggerbedrifter vi har, men det er også utrolig viktig at arbeidssøkere innser hvor mange forskjellige yrker som finnes innenfor fire vegger, sier Furunes. – Også tømrere må ha regnskapsførere, for eksempel.

20 bedrifter på stand
Intensjonen med treffet var å vise ferierende Innherredsbygg og andre som er nysgjerrig på arbeidsmarkedet i regionen, at det finnes flere muligheter her enn det mange kanskje ser for seg. Det ble invitert åpent og bredt via sosiale medier, og 63 mulige arbeidssøkere møtte 20 bedrifter på stand.


Furunes rapporterer at hun har oversikt over flere medlemsbedrifter som har ansatt etter treffet, enten på innkalling, sommerjobb eller i fast jobb. Dermed må man kunne slå fast at romjulstreffet var en suksess.

- Det er ingen tvil om at dette er noe vi må videreføre, sier hun.

Likte det han så
Daglig leder ved Wagner Fire Safety AS, Eivind Elnan, hadde i utgangspunktet ikke nødvendigvis ansettelse som mål da han meldte bedriften på romjulstreffet.

- Jeg synes det var et godt tiltak, og hadde lyst til å være til stede og bidra til at det skulle bli vellykket, men gikk ikke dit med en uttalt målsetning om å finne en ny ansatt, sier han.

- Men så komPål bort og prata med oss, og han virka som en skikkelig bra fyr. Han gjorde et godt inntrykk som gjorde meg nysgjerrig på ham, så da han tok kontakt på nyåret, ville jeg selvsagt møtes.

Meget gode skussmål fra andre arbeidsgivere understreket inntrykket og Elnan innså at Pål ville være et verdifullt innslag i arbeidsstokken.

- Her har vi en ung, smart og hyggelig ingeniør som vi kan lære opp videre. Dette har jeg skikkelig troa på, sier Elnan, som altså la jobbtilbudet på bordet.

Blir heimflytter
For Sveberg betyr kontrakten med Wagner at han nå leter etter leilighet. I august venter oppstart i ny jobb.