Lederutviklingskurset er fullført med høyeste karakter
Ei fulltegna gruppe fulgte hverandre fra start til slutt av INFs lederutviklingsprogram i samarbeid med Dfind. Tilbakemeldingene etter endt program var overveldende gode. Foto: INF

Lederutviklingskurset er fullført med høyeste karakter

27. mai 2024
Gjennom et lederutviklingsprogram på fem moduler, i tillegg til et introduksjonskurs, har femten deltakere brukt deler av våren på å utvikle seg som ledere.
Det er i samarbeid med konsulentfirma og medlemsbedrift Dfind, at Innherred Næringsforening har tilbudt det omfattende lederutviklingskurset. 15 personer ble satt som maks antall deltakere, for å sikre nær og god oppfølging av hver enkelt. Og kurset ble kjapt fulltegnet.

Modulbasert kursprogram
Introduksjonskurset gikk av stabelen onsdag 28. mars. Siden har fem moduler blitt rullet ut fortløpende frem til siste og avsluttende samling 23. mai.

- Det er hyggelig å lese evalueringene og fastslå at tilbakemeldingene er overveldende positive. Det tyder på at vi traff på godt med tilbudet, sier daglig leder i INF, Ingrid Dahl Furunes.

Ved endt kursløp leverte samtlige deltakere en skriftlig evaluering, hvor de blant annet vurderte hele opplegget på en skala fra 1 til 9. Tre deltakere satte tallkarakter 8 mens resten ga full score med 9 poeng.

- Jeg synes dynamikken var bra. Det var interessant å høre om andres erfaringer og synspunkt, beskrev Vidar Johan Stene fra Aker Solutions i sin evaluering. Han beskrev foredragsholderne som engasjerende i sin formidling.

God gruppe
- Det er selvsagt kjempestas å få så høyt score. Vi vil gi skryt tilbake til deltakerne. Hele gruppa har vært svært påkobla og opptatt av å delta aktivt. Slikt blir det gode samlinger av, sier business area manager i Dfind og kursleder, Trond Inge Halten.

Mange av de positive tilbakemeldingene fra deltakerne gikk nettopp på samspillet mellom kursholdere og gruppen, i kombinasjonen av foredrag og praktiske oppgaver.

- Det er bra med gruppeoppgaver delt i ulike grupper. Vi ble bedre kjent med de andre deltakerne og fikk mye god informasjon og påminnelser for hverdagen, skrev deltaker Eva Bjørvik fra Boligbyggelaget Midt i sin evaluering.

- Jeg ser også at nettverksbyggingen oppleves som verdifull. Det er flere som løfter frem utbyttet av erfaringsutveksling og rett og slett det å spise lunch sammen. Dette er ikke overraskende for oss, vi ser det i mange sammenhenger at våre medlemmer setter pris på de arenaer hvor de kan møtes og lære av hverandre. Like fullt er det stas å se dem anerkjenne verdien av nettverket, også i kompetansesammenheng, sier Furunes.

Dette bekrefter av kursdeltaker Astrid Wall fra Verdalskalk, som fremhever i sin evaluering at det at deltakerne representerte ulike bransjer, bidro til å skape gode diskusjoner.

Aktiv medlemsbedrift
Både Halten og senior advisor i Dfind, Camilla Herstad, som også har vært med som kursleder, jobber til daglig i Trondheim. Bedriften ble medlem av Innherred Næringsforening på senhøsten i 2023, og har siden innmeldingen vært aktive brukere av nettverket.


- Vi meldte oss inn i Innherred Næringsforening fordi vi så at dette er et spennende område med høy aktivitet og et veldig attraktivt sammensatt næringsliv. Samtidig er det liten vits i å være medlem dersom vi bare skal sitte i Trondheim uten å engasjere oss. Vi ser at verdien av medlemskapet blir mye større ved å delta på arrangementer i regi næringsforeningen og å tilby vår kompetanse der vi mener vi kan bidra, sier Halten.