Ny gigaprinter til GV Reklame
Fredag viste GV Reklame frem sin nye gigantprinter. Med forskjellige bransjerepresentanter til stede, testet de ansatte flere former for underlag for print. Her står de ved den gigantiske printeflaten og diskuterer resultatet av et print utført direkte på strukturert treverk. Foto: Kjersti Fikse

Ny gigaprinter til GV Reklame

03. mars 2023 | Tekst : Kjersti Fikse
Nå kan reklamebedriften tilby helt nye produkter fra lokalene på industriområdet
- Tidligere måtte vi printe på folie som ble limt på ulike overflater. Nå kan vi printe direkte på de overflatene kunden måtte ønske. Det forteller Gunn Segtnan til Innherred Næringsforening når vi stikker innom for å ta det nye vidunderet i nærmere øyensyn.
 
Rett på plata
Midt i et nylig innviet lokale står den skinnende nyvinningen klar for nye oppdrag, omkranset av vareprøver i diverse utgaver.

Gigaprinteren har vært i gang siden november, men det er først i dag den blir vist frem for kundene.

På bordet ligger testplater av ulike slag, og nå er det testprint på strukturert tre som er i gang, i tillegg utprøves print med 2dimensjonalt print (reliefprint).- Disse taktile printene er også nye. Tidligere måtte man frese ut skilt som dette, sier Segtnan og holder opp et toalettskilt som blinde kan lese.

- Nå kan den nye printeren lage 3D-effekten for oss, direkte, forklarer hun og viser flere eksempel.

Gigant
Denne printeren er den første av sitt slag som er levert i Nord Trøndelag, og printer på overflater som er inntil 5 cm tykke, og størrelse opptil 320x250 cm.- Så kan vi selvsagt lage enda større enn det ved å sette flere plater sammen. Her kan det fint leveres vegg til vegg og gulv til tak, forsikrer Segtnan.
 
En annen mulighet som den nye printeren byr på, i kombinasjon med en topp moderne fresemaskinr, er emballasje.


Emballasje
- Nå er det bare å vinke farvel til tungvinte løsninger med å lime klistremerker på pappbokser– nå kan vi printe hele boksen med det designet som kunden måtte ønske, både inni og utenpå. Maskina lager til og med sporene som skal til for at brettinga skal gå lettere, sier Segtnan.


(Se demonstrasjonsvideo av emaballasjeprinten på våre Facebook-sider: )