Nytt medlem: Jaras Gruppen
Jonas Bjørgan fra Jara Utvikling tok turen til Levanger sentrum for ferdigbefaring i Jernbanegata. Foto: Kjersti Fikse

Nytt medlem: Jaras Gruppen

06. mars 2023 | Tekst : Kjersti Fikse
Jaras Gruppen har hovedsete i Namsos, hvor de ble etablert på midten av 70-tallet. I disse dager jobbes det med å fylle 5000 kvadratmeter næringslokaler i Levanger sentrum.
 
Det er grått og kaldt når Innherred Næringsforening møter Jonas A. Bjørgan fra Jaras Utvikling i Jernbanegata i Levanger. Til vanlig har Bjørgan tilhold i Trondheims-kontoret, men denne dagen har han kjørt til Innherred for ferdigbefaring på bygget.  Arbeidsfolk svirrer rundt oss, og i første etasje nærmer treningskjeden Evo seg klar for åpning.

- Vi har gjort noen undersøkelser for å finne ut hva det er sentrumsaktørene tenker at Levanger sentrum har behov for, så prøver vi å fylle bygget med leietakere som supplerer området på en positiv måte, sier Bjørgan.Jaras Gruppen ble etablert av Jarle Rasmussen i 1975 og er i dag et av Trøndelags største selskaper innen forvaltning, utleie og utvikling av bolig og næringseiendommer. De har ingen kontorer på Innherred, men hovedsete i Namsos og kontor i Trondheim og Oslo.

Når de nå har meldt seg inn i Innherred Næringsforening, er det hovedsakelig på grunn av det store bygget i Levanger sentrum, som de nå fyller med liv i rom etter rom.

5000 kvadrat til næring
Jernbanegata 11-13 ligger mellom togstasjonen og Coop og har rom for en rekke leietakere. Noen er allerede på plass, som Gjensidige, Nav, Falck og Evo, andre jobbes det med og noen vil forhåpentligvis melde seg etter hvert.

Til sammen gir bygningen nærmere 5000 kvadratmeter til næring. Det er store variasjoner i hvor mye hver enkelt leietaker trenger av areal, og hvor mye de har behov for av utforming.

- Vi må få inn leietakerne først, og så bestemme utforming etter hvert, sammen med dem. Noen har helt spesifikke krav, mens andre kan flytte omtrent rett inn i rommene som de står, forklarer Bjørgan.

- Store deler bygget er pusset opp og i topp moderne teknisk stand.

- Det er ingen tvil om at beliggenheten er utrolig flott. Aktivitet i dette bygget blir veldig positivt for Levanger sentrum, uttaler næringspolitisk leder i Innherred Næringsforening, Arild Klokkerhaug, som har hatt tett kontakt med Jaras i deres arbeid på Levanger. Og dialogen med Klokkerhaug har vært viktig for selskapet.

Vil bidra til fellesskapet
- Vi melder oss inn i næringsforeningen nå, fordi vi har fått mye bistand og støtte fra Arild og ser på det som bare naturlig at vi kan gi litt tilbake og bidra til fellesskapet gjennom et medlemskap i næringsforeningen, sier Bjørgan.

Fellesskapsfølelsen er et prinsipp bedriften setter høyt.

- Vi driver forretninger for å tjene penger, som alle andre, det sier seg sjøl og vi skal ikke late som noe annet. Men det betyr ikke at man ikke kan ta de store perspektivene, og vi ønsker å jobbe på en slik måte at vi bidrar til sentrumsutvikling og det å skape liv i gatene. Det vinner alle på, sier Bjørgan.