Nytt medlem: Prios
Lars Ove Moe, Caroline Elvegård og Tommy Muledal utenfor Prios' kontorer i Steinkjer. Foto: INF

Nytt medlem: Prios

16. juni 2023 | Tekst : Kjersti Fikse
De gikk fra en halvstilling til 17 ansatte på 4 år. Det kan gi litt vokseangst, humrer daglig leder Jo Sakariassen.
Prosjektleder Lars Ove Moe har tatt turen fra Namdalskontoret da Innherred Næringsforening stikker innom det nyslåtte medlemmet. Sammen med rådgiver for salg og markedsføring, Caroline Elvegård og daglig leder Jo Sakariassen tar han seg tid til en kaffe.

Samarbeidsprosjekt som ble internasjonal business
- Det var bare meg helt frem til 2020. Så har vi jo vokst noe voldsomt, sier Sakariassen. Og det må man kunne si seg enig i. Fra selskapet ble stifta i 2016, tok det 3 år før første ansatte var på plass, med Sakariassen i femti prosent.  Det som først var et slags samarbeidsprosjekt mellom flere fagmiljøer i Midt-Norge, basert på kurs- og konsulentvirksomhet, ble etter hvert til en bedrift med flere avdelinger og 17 ansatte. I fjor alene kom det til sju nye ansatte.

- Oi, det er jo en enorm utvikling på kort tid.

- Ja, det er visst ikke sånn man skal gjøre det, sier ekspertene, ler Sakariassen, og legger til med en latter at han har kjent på det han kaller en vokseangst.

- Men oppdragene har jo kommet, og da trenger vi folka, konstaterer han. På trygg grunn vil han ikke si at han føler seg etter den kraftige veksten, men organiseringen er på plass, strukturen har funnet form og jobbene er mange nok.

- Det har gått fort, og det har antageligvis ikke stagnert ennå heller, men nå håper vi jo å bare komme oss over i en stødig driftsfase.

Fire hovedstolper
Prios beskriver seg småbedrift med fire fagområder: Bedriftsrådgivning og innovasjon, studiesenter, Softwareutvikling og Internasjonale prosjekter. To ansatte sitter i Sofia, Bulgaria, mens resten er fordelt på flere avdelinger i Norge. Mye foregår på Teams.

Moe sitter til daglig i Namdalen med ansvar for avdeling studiesenter.


- Arbeidet nå handler om å gjøre hver «fot» stødig å stå på, og bygge robusthet i organisasjonen, sier han.

- Vi har kurs, kompetanse og studiesenter samlet i ett, og det er ganske unikt, så selv om det er mange aktører som tilbyr kurs og opplæring, har vi noe eget som vi tilbyr bedriftene, understreker han.

Mye industri
Innenfor fagfeltet bedriftsrådgivning har Prios i all hovedsak kunder fra Steinkjer og nordover. Den bedriften som har vært kunde lengst, har de hatt i sin portefølje i ti år, med bistand på både prosjekter, finans og utvikling. Prios jobber lite med å henvende seg til kunder, men opplever likevel økning i kundemassen gjennom det de beskriver som organisk vekst.

- Men nå må jeg faktisk gå, jeg har en videokonferanse som starter om tre minutter, sier plutselig daglig leder sindig, og reiser seg. Det viser seg at han skal prate til en internasjonal konferanse på en skole i Bulgaria.

- Han tar ikke i når han snakker om det internasjonale arbeidet som gjøres her, benytter Moe seg av anledningen til å presisere i det Sakariassen forsvinner ut døra.

- Det er faktisk ganske unikt det som han har bygget opp internasjonalt, med et veldig bredt nettverk av bedrifter og mange millioner i prosjekter, fortsetter han.

Viktig nettverk
Når Prios nå blir en del av Innherred Næringsforening, er det for å bli mer synlig og for å bli enda bedre kjent med nettverket av næringsliv som næringsforeningen består av.

- Det er en viktig kanal for å møte andre bedrifter og å få oversikt over hva som foregår i regionen vår. Og så er vi spent på hva vi kan gjøre for nettverket. Vi ønsker ikke å være medlem bare for å stå i registeret, vi ønsker å være et aktivt medlem med gjensidig verdiutbytte, sier Moe.