Nytt medlem: Stakset Sport
Lars Stakset er andre generasjons leder for Stakset Sport i Levanger. Foto: INF

Nytt medlem: Stakset Sport

06. desember 2022 | Tekst : Kjersti Fikse
Han har jobbet i butikken siden han var 14 år. Når Lars Stakset nå har tatt over daglig leder-rollen, er det med hundre prosent overbevisning om at det er nettopp her han hører hjemme.
Lars Stakset er andre generasjons driver av den velkjente sportsbutikken i Levanger sentrum. Som daglig leder har han et års fartstid, men som ivrig arbeider i bedriften kan han notere en mannsalder.

- Jeg gikk litt skole etter videregående og militæret, og skulle prøve andre ting, men kjente at det er her jeg hører hjemme. Dette er livsverket, forteller han.


- Jeg har jo vokst opp her. Både far og mor har vært her i hele min oppvekst, i tillegg til at jeg er veldig glad i sport og turer selv, så jeg er genuint interessert i det mest vi har. Jeg elsker jobben min.

Familiebedrift i kjede
Far Bjørn Stakset kjøpte i 1991 sportsbutikken av Kjell Norum fra Verdal. Opprinnelig lå den ved Torvet i Levanger sentrum, men flyttet tidlig til Håkon den Godes Gate, hvor den ligger nå. Butikken bærer familienavnet, men hører inne under Sport1-kjeden.

- Mange Sport1-butikker bruker kjedenavnet, men vi har valgt å bruke vårt eget navn og vår egen logo, i likhet med for eksempel Bremseth Sport på Verdal og Malmo Sport i Steinkjer. Det har en verdi for oss å bruke vårt eget navn og varemerke samtidig som vi tilhører kjeden og har også en del netthandel gjennom den.

I flere avdelinger og etasjer, finner man alt fra klær, sports- og turutstyr for alle aldre, til verksted for sykler og ski. Og kundemassen har vært stabil hele veien. 

- Vi har mange faste kunder hos oss. Folk som ønsker å bruke sentrum. Så har vi jo en egen barneavdeling som fenger mange familier, sier Stakset. Samtidig merker de konkurransen både fra netthandel og kjøpesenter. Kunder har blitt godt vant med å shoppe fra sofakroken, og der lete etter beste pris.

- Alltid personlig oppfølging
- Vi står oss godt. Vår policy er at alle våre kunder skal få hjelp og oppfølging. Her er det ingen piler i gulvet som viser hvor du skal gå, alle skal møtes personlig. Det er et varemerke som jeg tror kundene setter pris på, sier Stakset. I tillegg forklarer han at mange sportsbutikker spesialiserer seg på enkelte merker som de skaffer seg rettigheter til. Gjennom Sport 1-kjeden, har Stakset Sport for eksempel rettigheter til å selge sko av merket Hoka, som eneste forretning i Levanger.

Etter to pandemiår med vesentlig vekst for de fleste sportsforretninger, ser de nå en normalisering av resultatene.

- Vi ser mer til 2019 for sammenligning og for å se hvordan vi ligger an, sier Stakset.

Ønsker å ansette
Far, Bjørn, har nå trukket seg tilbake fra den daglige drifta og overlatt roret til neste generasjon. For øyeblikket jobber fortsatt Stakset senior en del, men intensjonen er å trekke seg mest mulig tilbake. Dermed pågår søket etter en ny medarbeider for fullt.

- Vi leter etter en person som kan ta ansvar og bli en slags nestkommanderende til meg i min rolle som daglig leder. Han viser til at rekruttering er vanskelig, og at det har vært utfordrende å finne den riktige kandidaten.

- Vi trenger en person som brenner for yrket. Vi ønsker oss en person som forstår verdien av den nære kundeoppfølgingen, og som både kan jobbe noe på verkstedet vårt og i butikken, fastslår Stakset.

- Mange kunder vet mye om hva de vil når de kommer inn, men samtidig e det mye å sette seg inn i. Vi vil gi våre kunder den hjelpen de trenger for å gjøre et godt kjøp, og det er den personen som klarer det, som vi ønsker oss.