Nytt medlem: Sverresborg Malerservice AS
Daglig leder Vidar Mitchell med lærling Fredrik Haugmark foran lokalene i Rindsemveien. Foto:INF

Nytt medlem: Sverresborg Malerservice AS

23. januar 2023 | Tekst : Kjersti Fikse
Et par år etter at Sverresborg Malerservice AS, med malermester Vidar Mitchell ved roret, åpnet kontor i Verdal, er det bare å registrere at veksten har vært langt brattere enn noen hadde sett for seg.
 
- Jeg har henta inn en lærling for å være med på å presentere oss, for det synes jeg er viktig, slår sjefen fast i det Innherred Næringsforening stikker hodet inn døra. 

Fredrik Haugmark er en av tre lærlinger ved bedriften for øyeblikket, og går side om side med ni ansatte med svennebrev. Mitchell har en ambisjon om å ha omtrent én lærling per fjerde fast arbeider. Sverresborg som moderorganisasjon har en målsetning om å ligge på ti prosent lærlingeandel. 

- Våre lærlinger er lokale. To bor i Verdal og ei bor på Steinkjer, sier Mitchell.

Sjøl gikk han også sin læretid på Innherred. Lærling var han hos Malermester Idar Eidem på Levanger, så fulgte åtte år i ISS Skadeservice før han fikk jobbtilbud fra Enes og Olsen i Verdal, og ble der i 12 år.
Til tross for at han etter eget utsagn trivdes utrolig godt i Enes og Olsen, ble muligheten til å starte opp Sverresborg Malerservice i 2021 sin avdeling på Innherred altfor spennende til å si nei til. Tilfeldighetene skulle ha det til at også Haugmark hadde sin oppstart hos Enes og Olsen i Verdal før han kom til Mitchells bedrift for å fullføre lærlingetida der.

Heftige fotballdiskusjoner

- Hvordan er det å være lærling her, da, Fredrik?

- Det er kjempebra. God oppfølging og jeg lærer noe hver dag. Arbeidsmiljøet er godt, og det betyr mye for meg, sier 24-åringen. Sjøl kommer han fra en familie som i generasjoner har solgt Jotun-produkter, så den teoretiske kunnskapen om maling fikk han inn tidlig. Etter en snartur innom økonomi-utdanning, fant han ut at det var til malerfaget han ville.

Han beskriver et arbeidsmiljø med stor takhøyde, mye humor og åpenhet. Og et heftig forhold til fotball. Sjøl er han Liverpool-fan, mens sjefen holder med Aston Villa. Det kan lukte trøbbel, kommer det raskt frem. Det tok lang tid før han turte spørre sjefen om fri for å reise til England på fotballkamp, for det hadde han fått fortalt, - at sjefen hater Liverpool.

- Da jeg skulle inn på min aller første samtale med Vidar, hadde Aston Villa fire måneder tidligere vunnet 7-2 over Liverpool. Og da jeg kom inn her, var det første som møtte meg et svært skilt på veggen med teksten #7-2. Da hadde jeg aldri møtt ham før, kun prata på telefon, sier forteller lærlingen mens sjefen sjøl tilfreds lener seg tilbake og flirer godt.

- Hva tenkte du da?

- Nei, jeg tenkte at «henne kainn bli artig!», sier Haugmark med et glis. 


Bratt vekst

Artig har det også vært for daglig leder å se bedriften vokse fortere enn noen kunne se for seg siden de åpna dørene 1. februar 2021.

- Vi har vokst brutalt det første året egentlig. Vi ble sju stykker på et halvt år, og så kom det fem nye i 2022. Antagelig kommer vi til å ansette flere i løpet av året, med den ordrereserven vi har nå, sier Mitchell, og legger til at så rask økning hadde han ikke forestilt seg. 

Hovedkontoret til Sverresborg Malerservice ligger i Trondheim. Selskapet har 114 ansatte totalt, fordelt på avdelinger i Oppdal, Orkland, Fosen, Røros og Stjørdal, i tillegg til Innherreds-kontoret med sin beliggenhet på Rindsem, tett ved kommunegrensa mellom Verdal og Levanger.

Mange langsiktige oppdrag

På ei tavle i gangen står oversikten over oppdrag som de 12 håndverkerne er ute på denne uka. Både Magneten og Sykehuset Levanger har fast plass på oversikten. Med hovedtyngden av markedet i proff-seksjonen har Sverresborg Malerservice en rammeavtale på 2+2 år med sykehuset, og løpende avtaler med flere store aktører, som Alti-kjøpesentrene. Overflatebehandlingen på nye boligprosjekt utgjør også en vesentlig del av oppdragsmengden, i tillegg til at forsikringssaker ligger som en bærebjelke i økonomien.

- Vi brukes av de fleste forsikringsselskapene, så når skader må utbedres etter for eksempel vannskader, er det vi som tar overflatebehandlingene i de oppdragene, forklarer Mitchell. I tillegg kommer noen private kunder, uten at det er et marked de markedsfører seg inn imot.

Når de nå er godt etablert i Verdal, er det i et marked Mitchell kjenner godt fra størstedelen av sin arbeidskarriere. Så også medlemsmassen i Innherred Næringsforening. 

- Jeg kjenner godt til næringsforeningen og hva dere står for og jobber med, fra årene i Enes og Olsen. Det var helt naturlig for meg at også vi skulle være en del av det fellesskapet, sier han.

Hyppig fargeskifte

Hvordan er det så med malermestre, kan man undre seg. Blir det som med skomakerens barn som går med hullete fottøy, eller frisøren med flisete tupper og ettervekst? Skal vi tro malermester Mitchell har i alle fall han vippet motsatt vei. Særlig nye boligprosjekt hvor kunden er inne og skreddersyr spennende løsninger og farger kan føre til såpass sterk inspirasjon at det tas med hjem til ei kone som ikke nødvendigvis er vanskelig å overtale.

- Jeg tror ikke jeg bør siteres på hvor mange ganger jeg har malt stua i løpet av de siste ti årene, slår Mitchell fast med en god latter.