Nytt medlem: Vasas Teltutleie
Sjefen sjøl, Svein Edvard Selnes. Dog, i bakgrunnen skimtes Terje Falstad, ytterst til venstre, og han er vitterlig styreformann og dermed sjefen over sjefen.

Nytt medlem: Vasas Teltutleie

18. september 2023 | Tekst : Kjersti Fikse
Med deltidsansatte og dugnad som grunnmur i forretningsmodellen, kan Verdal Arrangement Service AS, bedre kjent som Vasas Teltutleie, se tilbake på året som har gått og konstatere god fart og økt omsetning.
 
- Kalt’n sæ sjæf?

Det er etter at jeg ba «sjefen Selnes», om å stille se foran i bildet at spørsmålet smeller fra styreformann, Terje Falstad. Til skoggerlatter og noen godmodige utrop blir daglig leder Svein Edvard Selnes behørig jekket ned.

- Ja, det er egentlig han som er sjefen, vet du, innrømmer Selnes med et glis som er lett gjenkjennbart for alle som har vært på et arrangement med telt. Til tross for at kona stadig prøver å legge aktive planer for snarlig pensjonstilværelse, er daglig leder alltid til stede når telt skal rigges opp eller ned. Han ringer kunden i forkant, har kontroll på hva som skal hvor, og er fysisk med på alle tunge løft. Det samme gjelder for øvrig styreformann Falstad.Fysisk arbeid
For dette er ikke en bedrift med kontorarbeidere, må vite. 17 karer er tilknyttet bedriften, men kun Selnes sjøl er på fast og heltid. De andre er deltid og kalles inn når telt skal rigges.

- Det høres rimelig uforutsigbart ut, får du alltid tak i den arbeidskrafta du trenger?

- Ja, når jeg ringer, så kommer de. Og de jobber som helter, hele gjengen.


Denne dagen er det 9x66 meter telt som skal rigges ned utenfor Vipsenteret, etter Innovasjonscampen som ble arrangert her med 500 ungdommer til stede. Teltduken vaskes i det den hentes ned, og ketchupspruten oppetter veggene kommenteres med flir.

Mye humor
Det er i det hele tatt forsvinnende lite å se av to faktorer; Pauser og sure miner. Humor er det imidlertid plenty av, gjerne i form av kommentarer levert i forbifarten.

- Vi er en sosial gjeng. Vi jobber hardt, og så spiser vi mat sammen etterpå. Og innimellom blir det noen større sammenkomster. Vi skal vel få til et julebord, tenker jeg, forteller Selnes.

På spørsmål om hvor lenge han faktisk har vært daglig i bedriften, klør Selnes seg i hodet og blir svar skyldig. Han mener det har passert 10 år, i alle fall. Uansett var han med helt i oppstarten, da det første teltet ble innkjøpt i 1999. I dag disponerer de telt nok til å dekke nærmere 2000 kvadratmeter.


Proff og privat
Kundemassen er godt balansert mellom proff og privat marked, og størrelsen på teltene økes med bruk av moduler. Vømmølfestivalen og Øras Dager er eksempel på faste kunder som kommer igjen år etter år, mens teltet ved Vipsenteret er eksempel på enkeltbestilling. Brylluper og større selskaper er også populære telt-arrangement, da legger de gjerne pene gulv inni, og møblerer med bord og stoler.

Styreformann Terje Falstad, daglig leder Svein Edvard Selnes og nestleder Ørnulf Kvello utgjør ledelsen i bedriften.

- De andre er lakeier, ansatt på deltid med timebetaling ute i felt, forklarer Selnes. Når de setter opp telt for Verdal Idrettslag, som eier bedriften, er arbeidskrafta på dugnad. Idrettslaget må betale for selve teltleien, men ikke for arbeidstimene som går med til opp- og nedrigg.

- Vi har ikke lov til å leie ut gratis til idrettslaget, men arbeidet er vår dugnad for dem.

- En bjørn
- Hvordan fungerer det i praksis når ingen arbeidere har faktisk arbeidstid?

- Når vi får inn en bestilling, legger vi ut beskjed til arbeidslaget, så melder de seg, de som kan. Noen ganger må jeg ta noen ekstra telefoner og legge et lite lappeteppe med noen som kommer til forskjellige tidspunkt, men som regel går det problemfritt å få nok folk.


- Har du aldri blitt stående uten arbeidsfolk?

- Nei. Når det blir rettelig krise, kauker jeg høyere, og da kommer de og da går det unna. De er styggelig sterke flere av dem, vet du. Terje Falstad er en bjørn. Hvis et telt har kommet opp litt skjeivt, tar han bare tak i stengene og bender det på plass med handmakt, han, fastslår Selnes fornøyd.

- Det er en skikkelig artig jobb.