Nytt medlem: Vuku Bilsenter
Randi Haugan blir en del av tredje generasjons drivere når hun tar på seg jobben som daglig leder for Vuku Bilsenter. Foto: INF

Nytt medlem: Vuku Bilsenter

24. mai 2023 | Tekst : Kjersti Fikse
Det er duket for generasjonsskifte i Vukus eldste bedrift. Påtroppende daglig leder er bare 28 år, men har likevel vært i bedriften lenger enn de fleste av dagens ansatte.
- Jeg har vært her siden jeg var ungen, jeg. En fot har alltid vært plassert i Vuku bilsenter, fastslår Randi Haugan. For selv om hun utdannet seg som helsefagarbeider, og tok jobb i hjemmetjenesten i mange år, var veien tilbake til familiebedriften kort. I mange år tok hun hånd om renholdet, før hun begynte på kontoret, og nå går hun i lære for å ta over jobben som daglig leder.

- Jeg kjenner jo bedriften ut og inn, men likevel er det utrolig mye nytt jeg skal lære meg når jeg tar på meg jobben som daglig leder. Heldigvis har ikke Hilde tenkt å pensjonere seg med det første, og hun er en enormt verdifull mentor for meg.

Med Hilde menes avtroppende daglig leder Hilde Haga, som har ledet bedriften med stø hånd siden 2014. Ansatt har hun vært siden 1988.

I Vuku siden 1923
Bilsenteret har alltid vært trygt plassert i Vuku-hender. Fra 1923 til 1963 var det Ingemann Liff som eide bedriften som da gikk under navnet Vuku Auto. Sønnen Petter Liff tok over roret i 1963. Etter en periode med leie, kjøpte Gudrun og Jostein Haga sammen med Randi og Inge Haugan, også de vukubygg, bedriften i 1980 og endret navnet til Vuku Bilsenter.


I 2014 overtok neste generasjon, ved søskenparet Jan Erik Haga og Hilde Haga og Tommy Haugan, som på det tidspunktet alle hadde jobbet der siden slutten av 80-tallet.

Nå er det altså duket for nytt generasjonsskifte når Randi, datter av Tommy kjøper seg inn i bedriften sammen med sin bror Thomas Andre Haugan, Gøran Karlgård, sønn av Hilde Haga, og Aleksander Haga, sønn av Jan Erik Haga. Alle opprinnelig Vukubygg, selv om to av dem er bosatt «helt nedpå Stekstad», som Haugan påpeker, med en karakteristisk og ofte brukt latter.

- Vi er en ganske sammenspleisa gjeng, så selv om jeg påtar meg rollen som daglig leder, vil vi drive Vuku Bilsenter sammen, understreker hun.

En institusjon i bygda
I dag består bedriften av verksted, bilbergingstjeneste og en liten butikk. Verkstedet er hoveddelen av forretningen.


Med så lang historie er det ikke til å stikke under stol at bedriften har hatt en posisjon som samlingspunkt i bygda. Hit kommer folk både med bilen, for å slå av en prat og for å kjøpe noe smått i butikken.

- Vuku er Verdals andre sentrum, slik vi ser det oppi her. Det er utrolig mye som skjer her, med stadig utvikling av bygda. Jeg blir imponert og glad over viljen til å satse oppi her. Det bygges splitter nye leiligheter, Vukuhallen ble kjempefin, se den fine trimtrappa som folk kan benytte seg av, det kommer nye bedrifter og folk viser et unikt samhold her, sier Haugan med begeistring i stemmen.

- Javisst kan det oppleves som litt langt til Vuku, men det er ikke så ille som man kunne tro, ler hun. Sjøl har hun nå slått seg til ro i bygda, og kjenner at det er her hun skal være.

Ønsker videreutvikling
- Nå tar jeg over drifta her, og da er det her jeg ser for meg framtida mi. Først og fremst handler det om å lande i den nye rollen som daglig leder, og skaffe meg mest mulig ny kunnskap og kompetanse ut over den kjennskapen jeg allerede har til bedriften. Så er det klart at vi som tar over nå, er sugen på utvikling. Vi skal ikke bare slå oss til ro her, det er klart vi vil bygge videre og bli enda mer enn det vi er i dag. Det er jo utrolig spennende, fastslår hun.