Medlemsnytt 28.11.19

29. november 2019


Kjære medlemmer,



Nå nærmer jula seg med stormskritt. Ta en titt på arrangementsoversikten nedenfor å se hva du kan få med deg av jule-relaterte kulturopplevelser i Verdal fram mot jul og i romjula. Det er mye å velge mellom. Håper også å se så mange som mulig på den Store juletrefesten lørdag 30. november. Dette kommer til å bli en koselig start på adventstida.



Vi arrangerer årets siste frokostmøte 4. desember. Temaet er bærekraft. Velkommen skal dere være!






Kronikk: Klimavennlig betong kan bli trøndersk eksportvare



 



På trykk i Adresseavisen 19.11.19. Skrevet av: Dirk Nolte, senior forretningsutvikler
SINTEF, Ove Taranger Nesbø, PhD-kandidat/Universitetslektor Nord universitet, Ingrid Dahl Furunes, daglig leder, Verdal Næringsforum og koordinator, Verdal Industripark og Ole Joar Flaat, daglig leder
Skogmo Industripark:



Et nytt Mount Everest hvert år – i betong! Så stor er verdens årlige tilvekst av betongbyggverk. Betong er rimelig, har lang levetid, mange bruksområder pluss lave vedlikeholdskostnader. Men produksjon av «limet» i betong – sement – gir i dag fremdeles store CO2-utslipp, fordi det brukes så enormt mye betong. Skal klimaet reddes, blir det viktig både å krympe dette utslippet enda mer enn det sementprodusentene har klart i de siste årene, øke levetida til betong og forenkle resirkulering av materialet. På alle disse feltene kan trønderske aktører bli viktige leverandører av løsninger som verden vil rope etter. 
Les kronikken i sin helhet her



Foreslå kandidater til Bolystprisen 2019
Hvem mener du bidrar til å gjøre Verdal til et bedre sted å bo?
Verdal kommune deler i samarbeid med SpareBank 1 SMN hvert år en bolystpris som skal motivere/påskjønne arbeid som ivaretar god byggeskikk og formgivning og som gir bolyst, trivsel og gode opplevelser i kommunen.
Du kan foreslå kandidater fram til 2. desember. Les mer her



Teknodagen 2020
Teknodagen er en karrieredag på NTNU Gløshaugen for sivilingeniører, som arrangeres 11.februar. Målet med dagen er å la teknologistudentene se hvilke karrieremuligheter de har. Dagen er åpen for alle, og det er forventet at studenter fra alle de ulike ingeniør-retningene på NTNU deltar (bl.a energi og miljø, bygg og miljøteknikk, marin teknikk og ingeniørvitenskap og IKT, i tillegg til maskin-studenter). Teknodagen er med andre ord en god mulighet til å promotere seg ut mot studentene. Dersom målet er å bli bedre kjent med studenter kan speed-intervjuer eller bedriftspresentasjon med gruppe-caser være gode alternativer for å få mest ut av Teknodagen. En lunsj-presentasjon er en rimelig og enkel måte å engasjere studentene og fortelle om de spennende arbeidsoppgavene dere tilbyr. Hvis det er interessant for noen av våre medlemsbedrifter å delta på Teknodagen – send en e-post til Ingrid Dahl Furunes: idf@verdalnf.no



 Visste du at du får rabatt på kurs og arrangementer …
…som arrangeres av Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT)? Verdal næringsforum er medlems av NiT, noe som gjør at våre medlemmer får delta på arrangementer i NiT sin regi for medlemspris.
Sjekk ut nettsiden til Næringsforeningen i Trondheimsregionen






Nyheter fra medlemsbedriftene våre:



GP Hjelde åpner ny avdeling
I desember åpner GP Hjelde en ny avdeling som skal drive med digital markedsføring. De kan bistå med blant annet:  Å sette opp og drifte sosiale medier-kontoer, grafisk design og videoproduksjon, nettsider/nettbutikker, og facebook- og google-annonsering.
Avdelingen heter GP Digital – mer informasjon finner du på Facebook-sidene deres. Vi ønsker lykke til med nyetableringen!



Nye eiere for Protoal AS
Svenske Prototal Industries AB nå tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger. Gruppen har de siste årene fokusert på å foredle kjernevirksomheten innenfor 3D-printing, PUR støping og sprøytestøping.
Prototalkonsernet er Nord-Europas største aktør innen 3D-printing og hurtigfremstilte serier i plast. De vil i løpet av vinteren flytte inn i nye, større og spesialtilpassede lokaler på Trekanten i Levanger for å kunne møte den fremtidige aktivitetsøkningen. Som følge av oppkjøpet skifter Minoko design AS navn til Prototal AS.



GV reklame vokser videre
Den siste tiden har både maskinparken og antall ansatte på GV Reklame vokst. Firmaet har 15 ansatte, og de har investert for omtrent 2 millioner det siste året. Profileringsbedriften på industriområdet er glade for å presentere det nye frese/bearbeidingsbordet.
Det gir mulighet til å skjære nesten alt: etiketter, plakater, ibond, skilt, acryl, papp osv. - Nå kan vi levere spesialdesignede esker, pappfigurer, logoer etc., og utfordrer medlemmene i Verdal Næringsforum til å utfordre oss!, sier daglig leder Ole Gunnar Vestvik.



Ritek solgt til svensk selskap
Svenske System Engineering Solution (SES) kjøper opp Ritek, som har ca. 40 ansatte og holder til på Levanger. De var i mange år Forsvarets hovedverksted og de siste 16 årene har Ritek vært et sivilt verksted og fabrikk. Nå blir de en del av SES Group, som beskriver oppkjøpet som en viktig del av deres satsing på forsvarssektoren i og utenfor Norden. Ritek opplyser at de vil fortsette som et selvstendig norsk firma, med ansatte og ledelse som i dag.



Entreprenører slår seg sammen
Gran & Ekran AS og Brødrene Austad AS i Inderøy slår seg sammen fra nyttår. Brødrene Austad ble etablert i 1966 og har 12 ansatte, mens Gran & Ekran ble etablert i 1985 og har 45 ansatte. Bedriftene samlokaliseres hos Gran & Ekran sine lokaler på Lensmyra industriområde på Røra.  Kjell Gran blir daglig leder i det nye selskapet. Entreprenørene har en økende oppdragsmengde i Stjørdal og Trondheim, og skal også etablere en avdeling på Gevingåsen i Stjørdal.






Kommende arrangementer



30. november
DEN STORE JULETREFESTEN
Tradisjon tro blir det juletrefest på Minsaas plass i år også. Programmet inneholder blant annet juletrepynting, opptredener fra scene med blant annet Adrian Jørgensen (kjent fra MGP-finalen og årets Stjernekamp), og ikke minst juletregang med allsang. Kanskje kommer julenissen?
Les mer her



2.desember
INNHERREDSBYEN – DIALOG- OG KUNNSKAPSSAMLING
Trøndelag fylkeskommune har initiert arbeidet med å utarbeide en samordna areal- og transportstrategi for kommunene på Innherred. Fylkeskommunen, kommunene på Innherred, Fylkesmannen, AtB, Jernbanedirektoratet og Statens vegvesen samarbeider om strategien, og ønsker et tett samarbeid med næringsliv, organisasjoner og innbyggere. Alle interesserte parter ønskes velkommen til prosjektets første dialog- og kunnskapssamling. Deltakelse er gratis, og det vil bli servert lunsj.
Les mer og meld deg på her

4. desember
FROKOSTMØTE: BÆREKRAFT
Årets siste frokostmøte i Verdal næringsforums regi har Bærekraft som tema. Vi får besøk av Arild Frøseth og Anette Brattaker fra Frøseth AS som skal fortelle om sirkulærøkonomi og om firmaets vei til å bli miljøfyrtårnbedrift og hvilke muligheter denne sertifiseringen gir. Kommunikasjonssjef i Enova, Eiliv Flakne kommer også for å snakke om bærekraft i et samfunnsperspektiv. Les mer og meld deg på her



15. januar
LEVERANDØRSEMINAR
Sett av datoen allerede nå om du vil være med å konkurrere om anskaffelser verdt 1,3 mrd.
Sted: Steinkjer rådhus. Les mer her



29. januar
SEMINAR I ARBEIDSRETT
Sammen med vår hovedsamarbeidspartner advokatfirmaet Arntzen de Besche inviterer vi til seminar om nyheter i rettsutviklingen innenfor arbeidslivet og andre sentrale spørsmål om arbeidsgivers daglige utfordringer. Seminaret er praktisk rettet og relevant for alle bedrifter innen ulike sektorer og av ulik størrelse. Invitasjonen til seminaret gjelder kunmedlemmer i Verdal næringsforum, Steinkjer Næringsforum og Levanger næringsforening. Seminaret er gratis og avholdes på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Påmeldingsfrist: 27. januar. Les mer og meld deg på her






NYE MEDLEMMER I VERDAL NÆRINGSFORUM



Vi er glade for å kunne ønske nye medlemmer velkommen i fellesskapet:



Master Stillas






LEDIGE STILLINGER HOS MEDLEMSBEDRIFTENE VÅRE



ARCON: Salgsansvarlig/prosjektutvikler
Søknadsfrist: 11.desember



­



FELLESKJØPET: Operatør/mekaniker    
Søknadsfrist: 30. november



HYPOXIC: Servicetekniker/serviceingeniør og prosjektleder/salgsingeniør
Søknadsfrist: 10. desember



INNTRE KJELSTAD: Industrimekaniker/reparatør
Søknadsfrist: 28. november (OBS! Kort frist)



 KVÆRNER: Metodeingeniører
Søknadsfrist: 1. desember



LAFOPA INDUSTRIER: Flinke fagfolk
Søknadsfrist: Snarest



PRONEO: Prosjektledere
Søknadsfrist: 10. desember



RØSTAD ENTREPRENØR:  Prosjektleder
Søknadsfrist: 12. januar



 SCANDIC AUTOSALG: Bilklargjører
Søknadsfrist: 1. desember



SECURO: Business development manager og kontorleder
Søknadsfrist: 2. desember 



VERDAL VIDEREGÅENDE SKOLE: Miljøterapeut (85 % vikariat)  
Søknadsfrist: 11. desember



VÆRDALSBRUKET: Driftsleder
Søknadsfrist: 15. desember



 Flere stillinger ledige i Verdal kommune






DETTE SKJER PÅ KULTURFRONTEN I VERDAL
Det er naturlig nok mye fokus på jula nå, er får du god oversikt over hva som skjer på de ulike arenaene i Verdal fram mot jul og i romjula.



Stiklestad Nasjonale kultursenter:
7. og 8. desember: Jul igjen på Stiklestad



Turnéteateret:
28. november - 8. desember:Reisen til julestjernen
1. desember: Hagergrynkompaniets adventsmatiné



Verdal bibliotek:
5. desember: Litterært pusterom
10. desember: Litterær språkkafé for kvinner
17. desember: Førjulskveld for barn
17. desember: Førjulskveld for voksne 



Kultar:



Flere dager – t.o.m 7. desember: Gåsse Nånstans Julbord.
Sted: Lydhagen studio
30. november til 14.desember: Jul i Sul. Sted: Sul Samfunnshus
30. november: Julebord på Ørens m/DJ Charlie. Sted: Ørens Meieri
1. desember: Hanskemakernes adventkonsert Sted: Stiklestad kirke
7. desember: Juleavslutning – Huldance. Sted: Aulaen – Verdal videregående skole
7. og 8. desember: Julenatt i Stiklestad kirke. Sted: Stiklestad kirke
7. desember: Julebord på Ørens m/Valtra Band. Sted: Ørens Meieri
14. desember: En dans på nevroser spiller julen inn. Sted: Ørens Meieri
21. desember: Jul på ny. Sted: Stiklestad kirke
27. desember: Treffens på Ørens med DJ Charlie. Sted: Ørens Meieri
28. desember: Romjulsfest på Tindved – Norsk på Norsk + Magnus Hestegrei. Sted: Tindved
28. desember: Romjulsblues med Hans Bollandsås. Sted: Ørens Meieri






TIPS OSS OM HVA SOM SKJER!



Vi vil gjerne bruke dette nyhetsbrevet til å fortelle hva som skjer i medlemsbedriftene våre. Send oss gjerne nyhetstips på post@verdalnf.no, så skal vi bidra til å spre det glade budskapet.