Nytt medlem: Tellus Verdal AS
Daglig leder ved Tellus Verdal AS passer aldeles naturlig inn i miljøet der han sitter i en behagelig campingstol omgitt av gode arbeidere, Fredric Røvik og Anders Wæren. Fra bedriften på E6 Vinne leverer de brukte bobiler og campingvogner, boblebad, småstæsj og annet nyttig campingutstyr.

Nytt medlem: Tellus Verdal AS

22. april 2022 | Tekst : Kjersti Fikse
- Jeg søkte på jobben da kjerringa syntes jeg prata for mye med bikkja.
Det sier daglig leder ved Tellus AS, Thomas Rannem med et humoristisk flir, til Verdal Næringsforum som er innom for å hilse velkommen som nytt medlem.
Bobiler og campingvogner står tett i tett på parkeringsplassen rett ved E6.

- Det hender at vi må klatre gjennom en bil for å komme oss ut og inn av lokalene, spøker Rannem når jeg et øyeblikk blir litt i villrede om riktig retning man bør velge mellom kjøretøyene inne i bygningen.
 

Pandemien ga kursendring

Utenfor kontoret til daglig leder, vel forbi en samling mindre bobiler, står ei rekke campingstoler. Til høyre står et Jacuzzi klar for en ny eier og Anders, ivrig selger, viser frem et par uknuselige vinglass han mener jeg definitivt har behov for. Hyllene bugner av alskens stæsj tilhørende campinglivet.

Nå skal det sies at selv om daglig leder glir sømløst inn i et bilde av livslang bobilentusiast, var det faktisk pandemien som jekket mannen over i det som da var en helt ny bransje for økonomen Rannem.
- Kjerringa kom ned trappa ei natt og hørte at jeg satt og prata på stua. Hun trodde jeg hadde besøk, men jeg satt og snakka med hunden. Da mente hun at jeg hadde gått hjemme for lenge under nedstengingen, og at det var på tide å finne noe nytt å gjøre.

 

Nyoppretta selskap

Dermed var løpet lagt og da jobben som daglig leder ved Tellus sin nye avdeling i Verdal dukket opp, tok Rannem en telefon og plutselig var han over i ny bransje.

- Jeg kunne ingenting om bobiler og måtte lese meg opp på alt, flirer han. Den meget positive utviklingen for bedriften viser imidlertid at han lyktes godt i egenskoleringen.
- Det som holder meg våken om nettene, er bekymringen for om vi har nok biler og vogner, sier han. Og forteller om kunder som kjører innom på innfall og ender opp med å kjøpe ny bobil i løpet av besøket, trender hvor campingvogna har fått en ny vår og nordmenn med helt nye reisevaner som gjør at campingbransjen er i vinden.

Det var i mars 2021 at bedriften ble opprettet som en underavdeling av Namsen Auto i Grong. Da var det allerede bestemt at de skulle inn i kjeden Tellus Caravan og fritid AS, hvilket skjedde i november samme år.
- Vi starta med et budsjett på at vi skulle selge 70 biler, vogner og personbiler i løpet av det første året, men vi passerte 200 enheter, forteller Rannem.
I starten solgte de også brukte personbiler, men den delen av virksomheten avviklet de i januar for å rendyrke salget av campingvogner og bobiler.
 

Vanskelig å skaffe nye bobiler

Hovedsakelig selger Tellus brukte bobiler og campingvogner. Rannem forteller at beliggenheten like ved E6 gjerne fører til spontane oppdateringer hvor kunder svinger innom for å kjøpe en del eller tilleggsutstyr, men kjører derfra med signert kontrakt på bobil eller campingvogn i tillegg.

Når det gjelder helt nye biler og vogner, strever bransjen med store leveringsproblemer. Noe av problemet er at i alle bobiler og campingvogner brukes en bestemt type plast til vinduene. I pandemien ble de rammet av at mye av denne plasten ble omdirigert til visirer og skillevegger i butikker. Nå er problemet at 80% av verdenspsoduksjonen av denne typen plast, ligger i Ukraina. I tillegg sliter industrien med å fremskaffe deler til nye chassiser og lykter.

Dermed er etterspørselen etter brukte biler og vogner økende. Tettheten av doninger plassert på plassen rundt Tellus-bygningen er med andre ord kanskje ikke så overveldende som først oppfattet.
- Nei, her må vi fylle etter. Bare i mai i fjor solgte vi 40 bobiler og 36 campingvogner, sier Rannem.
Det lover med andre ord godt også for den kommende våren.