Vi forbereder til Øras dager 2021

Vi forbereder til Øras dager 2021

02. juni 2021

Om tre måneder er det endelig klart for Øras dager igjen. Som de andre martnaene på Innherred planlegges det for å gjennomføre martna i år. 26. – 28. august kan du handle, smake lokal mat og besøke aktører som skal skape god stemning og aktivitet i Verdal.

Responsen er med på å legge videre løp
– Vi har troen på at vi kan arrangere martna, og skal gjøre vårt beste for å legge til rette for handelsfest i Verdal! Dette har vi og innbyggerne behov for! sier Siv Musum, som er medlem i fagrådet «Levende sentrum» ved Verdal Næringsforum.

Fagrådet «Levende sentrum», som består av Siv Musum, Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen og Eivind Gynnlid, har sammen med Verdal Næringsforum, stilt seg mange spørsmål om hvordan året vil utvikle seg med tanke på pandemien, smittevernstiltak og retningslinjer. Det er fortsatt usikkerheter knyttet til hvordan arrangementets form og innhold blir, men så lenge koronatiltakene tillater det og engasjementet fra utstillere og folket er der, jobber de for å gjennomføre Øras dager.

Christoffersen oppfordrer alle utstillere til å melde seg på. - Det er påmeldingsfrist for utstillerne allerede 6. juni, og vi håper alle som tenker å være med melder seg på. Dette er viktig for videre løp og tilrettelegging av årets arrangement. Nå har aktørerne sjansen til å vise seg frem igjen, og vi skal vise hva Verdal har å by på og et levende sentrum.

Nytt alternativ for utstillere
I fjor ble Øras dager kraftig nedtonet, og det ble kjørt «Øras ståhei-dager», med rebusløye rundt om i byen. Verdal Næringsforum fikk gjennom dette arrangementet noen nye utstillere, som tidligere ikke har vært med i den ordinære martnasgata. - En felles tilbakemelding fra disse var at de hadde utfordringer med å bemanne sine egne lokaler samtlig som de også skulle være tilgjengelige ute i martnasgata. Derfor passet fjorårets ordning med rebusløype ute hos disse aktørene svært godt, forteller Ingrid Dahl Furunes, daglig leder i Verdal Næringsforum. – Vi har derfor åpnet opp for at ett av valgene som utstiller vil være å kunne delta som utstiller i deres egne lokaler. Vi må forholde oss til ulike retningslinjer og begrensninger, og ser at vi må ta i bruk flere byrom så dette passer fint i år.

Fagrådet er enige. - Det er mange små aktører, og i disse tider enda krevende å drive. Kanskje gjør dette det lettere for flere aktører å bli med? Vi håper det og håper alle gleder seg!

Kontaktinfo:
Fagråd Levende sentrum, Verdal Næringsforum
Siv Musum, tlf.nr. 984 05 462
Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen, tlf.nr. 902 04 235
Eivind Gynnild, tlf.nr: 468 20 960

 


Se mer info: www.orasdager.no
Påmelding kan gjøres her: Øras dager 2021