Enorm vekst og gjev sertifisering for Norgestak
Bozkurt har vært med helt siden selskapets spede begynnelse, men når Miljøfyrtårnsertifiseringa markeres, er det sine yngre kolleger ved enden av bordet han nikker imot. Daglig leder Per Anders Letnes og driftsleder Håvard Reitlo for Trøndelagskontoret har begge gått gradene og tatt stadig mer ansvar i bedriften.
- De har gjort den største jobben med sertifiseringa sier han, til samtykkende nikk fra Marius Undersaker, den andre gründeren bak Norgestak.
Fra tilkallingsvikar til driftsleder
Er det én ting de alltid har vært opptatt av i Norgestak, er det å skape en fellesskapsfølelse og gi muligheter for unge ansatte til å ta ansvar. Lærlinger har alltid hatt en sentral plass i arbeidsstokken, i tillegg har de hentet flere arbeidstakere fra Nav, for å gi mennesker fra utenforskapet en sjanse. Reitlo kom inn i 2019 «for å hjelpe til litt i påvente av studier», som de to gründerne og lederne for Norgestak Norge beskriver med latter. Nå er han driftsleder for Trøndelagskontoret.
Det er Letnes som er daglig leder for Norgestak Trøndelag. Han mottar plaketten som høytidelig overrekkes fra ordfører Sandnes, før det serveres både smørbrød og kake.
Omfattende innsats
- Det er klart dette er stas. Det er mye som ligger bak denne plaketten. Det handler om mye mer enn bare sortering av papp. Det er HR og HMS-arbeid, helhetlige vurderinger og langsiktig arbeid, sier Letnes.
Han understreker samtidig at arbeidet er ikke ferdig når plaketten er hengt opp på veggen.
- Nå skal vi arbeide like hardt med å opprettholde den gode standarden. Kanskje blir dette starten på flere sertifiseringer, sier han.
Daglig leder ved Innherred Næringsforening lytter anerkjennende til refleksjonene om veien videre.
- Med de krav som stilles til alle bransjer i dag, er det ingen tvil om at sertifiseringer er viktige for å vise at man opprettholder den kvaliteten som er nødvendig. Skal man henge med nå, er det avgjørende å være fremme i skoa, sier hun.
Fremoverlent bedrift
Og fremme i skoa kan Norgestak AS med rette kalle seg. Siden oppstarten har selskapet gått fra å være en lokalentreprenør i Verdal, til en aktør som retter seg mot de store riksentreprenørene og jobber både nasjonalt og internasjonalt. Hovedkontoret ligger på industriområdet i Verdal, i tillegg til avdelinger i Mo i Rana og Trondheim. Begge under stødig ledelse av hver sin verdaling.
Og kanskje gir onsdagens møte en illustrasjon på handlekraft når Undersaker plutselig lener seg over bordet og ser ordføreren i øynene.
- Når du først er her – Vi vil gjerne anlegge plen. Vi trenger kommunens tillatelse, utbryter han.
I neste øyeblikk står de begge ved vinduet og ordføreren får en forklaring på det lille kommunalt eide plassen utenfor kontorene som gjengen i Norgestak gjerne skulle fått anlegge plen på.
Det er gode grunner til å tro at det gror grønt utenfor kontorene i Kometveien innen sommeren er omme.
Næringsforeningen vil gjerne ha beskjed
For Innherred Næringsforening var det svært hyggelig å bli invitert til markeringen onsdag.
- Det er veldig mange bedrifter som jobber godt med sertifiseringer, både Miljøfyrtårn og andre kategorier. Vi klarer selvsagt ikke å være til stede på alle overrekkelser og markeringer, men vi synes det var utrolig hyggelig å bli invitert hit, og denne gangen klaffa det godt. Og så oppfordrer vi alle medlemsbedrifter til å informere oss om slike nyheter, så kan vi fortelle om det i våre nyhetsbrev uansett om vi får til å delta fysisk eller ikke, sier Furunes.